Direktlänk till inlägg 30 november 2006

Skoldag

Av Anna - 30 november 2006 09:24

För att vara ärlig så skriver jag det här bara för att lämna in det i svenskan sen. Fast det är en ganska bra läxa. Kul, och liksom avslappnande. Man kan sitta och slappa på skoltid utan att ha dåligt samvete. Ja, man kan till och med må lite bra av det. Typ vara stolt :D För tillfället sitter jag i skolan och deppar över att jag aldrig kan fatta det här sjuka gymnasiesystemet. Allting är bara så krångligt. Jag lovar att de har ansträngt sig för att göra det så svårt som möjligt. Jag vet verkligen inte vad jag ska bestämma mig för att läsa. Var finns de roligaste människorna någonstans? Det är det de borde visa på öppet hus tycker jag! Men det gör de förstås inte, för de som har de tråkiga människorna vill ju inte låtsas om det. På morgonsamlingen satt jag och läste gymnasieguiden. Det var tråkigt, och jag fattade ingenting. Så det känns ärligt talat ganska meningslöst. Vad ska jag ta mig till? Men nu borde jag nog komma på något lite mer seriöst ämne. Ifall jag tänker lämna in den här till svenskan. Eller så slutar jag bara skriva för den här gången. Fast då har jag inget annat att göra, så jag fortsätter nog i alla fall. Det seriösaste jag kan komma på är nog något som har med gymnasiet att göra. Jag har faktiskt ett jättebra ämne, som jag tänkte mycket på igår. Men det är lite svårt att precisera det. Det handlar om människor. Det handlar om hur alla människor stänger in sig i sig själva eftersom de tror att ingen skulle gilla dem som de är egentligen. Det är det värsta. Folk anpassar sig alltid till det som är runt omkring dem. Alla tror att man måste se ut på ett speciellt sätt om man tänker på ett speciellt sätt. Alla sätter in varandra i mallar och alla anpassar sig själva efter mallarna och övertygar sig själva om att det är precis så de är. Jag kanske tror som Kim, att ingen människa är unik. Alla är likadana, men vi har tappat förmågan att kommunicera helt och hållet. Vi har uppfunnit så många synonymer att orden har tappat sin betydelse. De där tankarna som är likadana hos alla når aldrig ut ur den person de kommer ifrån. Ingen kan uttrycka sig så att någon annan förstår. Alla bara misstolkar. Det är en intressant teori i alla fall. Ungefär som i den där reklamen när alla går omkring med upp-och-ner vända guldfiskskålar på huvudet tills en kille med en cool mp3-spelare krossar sin bubbla. Eller så är det precis tvärt om. Alla är olika, alla är unika. Men jag är helt säker på att de flesta av oss har tappat förmågan att kommunicera. Ingen kan berätta om sina tankar och funderingar eftersom alla tolkar orden olika. Ingen orkar lyssna heller, och ingen fattar att någon annan säger sanningen om sig själv. Eller så missuppfattar de bara orden eller kroppspråket eller vad fan som helst. Människan är förlorad!Nu ska jag skriva på min engelska-uppsats istället...

 
ANNONS
 
Elin

Elin

30 november 2006 14:51

Fast tänk vad trist om alla människor är likadana. Då vore ju allt hopp ute. Så kan det väl inte vara?

http://www.myowncorner.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 4 maj 2010 21:08

I'd tell you sad stories of my childhood   Dreams dreams, of when we had just everything dreams of me and you And it seems it seems that i can't shake those memories I wonder if you have the same dreams too   The littelest things they...

Av Anna - 18 februari 2010 19:20

I wanna be forgotten And I don't wanna be reminded You say please don't make this harder No I won't yet   I wanna be beside her She wanna be admired You say please don't make this harder No I won't yet   Oh dear, is it really all ...

Av Anna - 3 augusti 2009 18:01

He left no time to regret Kept his dick wet With his same old safe bet Me and my head high And my tears dry Get on without my guy You went back to what you knew So far removed from all that we went through And I tread a troubled track My odds are sta...

Av Anna - 21 juli 2009 19:38

Suerte que en el sur hayas nacido y que burlemos las distancias Suerte que es haberte conocido y por tramar tierras extrañas yo puedo escalar los andes solo por ir a contar tus lunares contigo celebro y sufro todo mis alegrias y mis males   Sabes que...

Av Anna - 3 juli 2009 20:44

So... so you think you can tell, heaven from hell, blue skies from pain? Can you tell a green field from a cold steel rail? A smile from a veil? Do you think you can tell?   Did they get you to trade your heroes for ghosts? hot ashes for trees, hot a...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se